Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/abisoft102/abicore/Controllers/website/news/main.php on line 157

Warning: getimagesize(https://viziabg.abisoft.bg/img/vizia-logo.png): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/abisoft102/abicore/Controllers/website/news/main.php on line 157
➜ Предимства на HTML5... | Vizia Design

Разгледайте статиите в нашия блог

Предимства на HTML5

Предимства на HTML5

Безплатно е. Не се нуждаете от специален софтуер, за да започнете да програмирате в HTML5, дори можете да започнете да програмирате в notepad, да запазите документа като HTML и да го прегледате от всеки браузър.

Можете да използвате безплатен редактор на кодове като Notepad +++, Atom, Eclipse, който предлага основни функции като диференциация на цветовете между тагове и съдържание. Наистина се препоръчва да използвате редактор на код вместо текстов файл, тъй като той не отделя маркерите от съдържанието и може да бъде по-сложен за извършване на корекции.

СТРУКТУРА

Чрез включването на нови маркери като: header, section или footer, наред с други, HTML документът може да бъде структуриран в различни части, осигурявайки не само външен вид, но и семантично съдържание на целия ни уебсайт.
HTML кодът може лесно да бъде разделен между тагове и съдържание, което позволява на разработчика да работи по-ефективно и по-бързо да открива грешки.
Маркерите са ясни и описателни, така че разработчикът може да започне да кодира без никакви проблеми. Наистина е лесен и прост език за разбиране в тази нова версия.

 

BROWSER-COMPATIBLE

Съвременните и популярни браузъри като Chrome, Firefox, Safari и Opera поддържат HTML5. С други думи, без значение кой браузър използвате, съдържанието може да се гледа правилно. Единственият проблем би бил да се обмислят потребителите, които използват по-стари браузъри, тъй като не всички нови функции и маркери на HTML5 са налични в тези браузъри.

 

АДАПТИВЕН ДИЗАЙН

Всяка страница, направена в HTML5, е съвместима както с компютри, така и с мобилни устройства. С други думи, можете да зададете мобилната спецификация от самия HTML документ.
Това е може би най-полезната функция на езика HTML5, защото позволява на потребителите да имат достъп до всяка уеб страница или приложение от мобилно устройство толкова лесно, колкото биха направили от своя компютър.


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: Визия дизайн
Сайт: vizia.bg

Създайте Вашият нов сайт сега!

Във Vizia Design Studio създаваме красиви уеб сайтове, които нашите клиенти обожават, а техните клиенти обичат да използват

One page / Landing page

Корпоративен сайт

Онлайн магазин