Разгледайте статиите в нашия блог

Как работи търсачката?

Как работи търсачката?

Търсачки като Google и Yahoo! често актуализират своя алгоритъм за уместност десетки пъти на месец. Когато видите промени в класирането си, това се дължи на алгоритмична промяна или нещо друго извън вашия контрол.

Търсачките извършват няколко дейности, за да доставят резултати от търсенето.

Обхождане (Crawling) - Процес на извличане на всички уеб страници, свързани към уебсайт. Тази задача се изпълнява от софтуер, наречен робот или паяк (или Googlebot, в случай на Google).

Индексиране (Indexing) - Процес на създаване на индекс за всички извлечени уеб страници и съхраняването им в огромна база данни, откъдето по-късно могат да бъдат извлечени. По същество процесът на индексиране е идентифициране на думите и изразите, които най-добре описват страницата и присвояване на страницата на определени ключови думи.

Обработка (Processing) - Когато дойде заявка за търсене, търсачката я обработва, т.е. сравнява низа за търсене в заявката за търсене с индексираните страници в базата данни.

Изчисляване на релевантността (Calculating Relevancy) - Вероятно повече от една страница съдържа низа за търсене, така че търсачката започва да изчислява релевантността на всяка от страниците в своя индекс спрямо низа за търсене.

Извличане на резултати (Retrieving Results) - Последната стъпка в дейностите на търсачката е извличането на най-добре съответстващите резултати. По принцип това не е нищо повече от простото им показване в браузъра.

Въпреки, че основният принцип на работа на всички търсачки е един и същ, незначителните разлики между техните алгоритми за релевантност водят до големи промени в релевантността на резултатите.

Във Визия дизайн - Плевен освен, че изработваме сайтове извършваме и SEO одит и оптимизация за търсачки. Можете да изпратите Вашето запитване тук: ЗАПИТВАНЕ ЗА SEO ОПТИМИЗАЦИЯ


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: ВИЗИЯ ДИЗАЙН
Сайт: vizia.bg

Създайте Вашият нов сайт сега!

Във Vizia Design Studio създаваме красиви уеб сайтове, които нашите клиенти обожават, а техните клиенти обичат да използват

One page / Landing page

Корпоративен сайт

Онлайн магазин